• 1403/11/03 - 10:53
  • - تعداد بازدید: 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری کارگاه بین‌المللی آموزشی ظرفیت‌سازی برنامه جهانی «پزشک خاک» در استان گلستان

00:00
00:00
دانلود

 

کارگاه بین‌المللی دو روزه آموزشی ظرفیتسازی برنامه جهانی پزشک خاک (Soil Doctors) با همکاری سازمان فائو و دعوت از کارشناسان ذی‌ربط از 9 استان کشور روز سه‌شنبه با حضور معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در استان گلستان آغاز شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان گلستان، نخستین کارگاه آموزشی ملی ظرفیتسازی این پروژه با حضور وبیناری مسوول سازمان فائو و مقامات و مدیران ارشد مشارکت جهانی خاک (GSP) در ایران از جمله معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی، مدیر کل دفتر امور خاک کشاورزی، رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، رئیس انجمن علوم خاک ایران، سرپرست دفتر نظام بهره‌برداری، تعاونی‌های تولید و شرکت‌های سهامی زراعی کشور و نمایندگان ۹ استان پایلوت در استان گلستان در حال برگزاری است.

 

براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده مقرر است پروژه پزشک خاک در ۹ استان به عنوان پایلوت انجام شود و استان گلستان نیز با توجه به تجربه موفق به عنوان استان پایلوت کشوری، میزبان این رویداد است.

 

پروژه پزشک خاک (Soil Doctors) از برنامه‌های مهم بین‌المللی حوزه خاک است که توسط فائو در ۲۷ کشور جهان در حال انجام است و ایران هم از اردیبهشت ۱۴۰۳ عضو این پروژه شده است.

 

لزوم ارتقای حاصلخیزی خاک در کشور

 

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در این کارگاه آموزشی با بیان این که اهمیت حفاظت از خاک و لزوم ارتقای حاصلخیزی آن بر کسی پوشیده نیست، گفت: هر فردی در حیطه کاری خود در پیشبرد اهداف پروژه می‌تواند موثر و مفید واقع شود.

 

صفدر نیازی شهرکی افزود: استمرار چنین کارگاه‌هایی در موفقیت در پروژه «پزشک خاک» لازم و ضروری است.

 

تأکید بر توسعه پایدار بخش کشاورزی در استان گلستان

 

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی همچنین در این سفر در نشست با سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان، به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های موجود در حوزه آب و خاک استان پرداخت.

 

وی در این دیدار بر اهمیت برگزاری کارگاه‌های آموزشی ملی و بین‌المللی در زمینه آب و خاک تأکید کرد و خواستار برنامه‌ریزی مؤثر برای تحقق اهداف مرتبط با آب و خاک در برنامه هفتم توسعه شد.

 

نیازی شهرکی به ارائه راهکارهایی برای افزایش بهره‌وری و تأمین مالی پروژه‌های آب و خاک اشاره کرد.

 

کیانمهر سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان نیز در این نشست، با اشاره به نقش حیاتی استان گلستان در امنیت غذایی کشور به مشکلات ناشی از قطعی برق و تأثیرات آن بر زیرساخت‌های کشاورزی و تولید محصولات اشاره کرد.

 

وی از پیگیری‌های انجام شده برای پرداخت مطالبات کشاورزان و تأمین نهاده‌ها و کود کشاورزی خبر داد و بر لزوم تکمیل و حمایت از زنجیره‌های ارزش در بخش کشاورزی تأکید کرد.

 

برپایه این گزارش، هدف‌گذاری برای افزایش کمی و کیفی گلخانه‌ها در استان از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

 

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 192009
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید